Greg

Portret Greg Geurtsen

Eén brok energie en ritme. Dat is Greg! Drummer van Music Unlimited.

 

“Daar moet je wat mee doen”, zei iemand tegen Greg toen hij als jochie aan het trommelen was op een bankje in de sporthal. Hij ging naar een jamsessie en leerde vervolgens van een vriendje de basisbeginselen. Sindsdien is Greg niet meer te stoppen: hij drumt op alles wat los of vast zit. Pas een aantal jaren geleden nam hij voor het eerst les. Niet eens zozeer voor het drummen, maar om zijn houding te verbeteren.

 

In zijn spel gaat het altijd om het vinden van de juiste groove. Een klus die Greg in Music Unlimited en VandeWitt samen met bassist Maurice klaart. “We tillen elkaar naar een hoger niveau. Maurice houdt mij scherp. Wanneer wij de groove goed neerzetten, geven we de muziek een bepaalde frisheid. De groove is als een jasje dat we aantrekken en waarin we iedereen meenemen. Het mooie is dat je soms maar een paar noten nodig hebt. Neem Billy Jean van Michael Jackson. Bij de eerste vier noten weet je al welk liedjes het is. Het is zó simpel, maar groovet als ik weet niet wat. Dat is de kick.”

 

De manier waarop de drummers van Led Zeppelin en Deep Purple omgaan met ritme, tempo’s en breaks vindt Greg inspirerend. Daarnaast is hij een groot fan van progrock-drummer Gavin Harrison. “Wat hij doet is magie. Hij is de koning als het gaat om rust in je spel en bij hem is iedere klap raak”, zegt Greg.

 

In Music Unlimited vaart hij als drummer een nieuwe koers. Geen progrock, maar veel subtielere arrangementen en hier en daar zelfs geen drumstel maar een cachon. “Dat verrijkt mij als drummer. Ik ben enorm trots op dit bandje, vanwege de enorme harmonie in de groep.”