Ivo

Portret Ivo Meijer

Het is iedere repetitie een hele volksverhuizing, maar wat is de band blij als Ivo zijn Fender Rhodes Piano heeft opgebouwd! Met deze prachtige vintage toetsen geeft Ivo Music Unlimited een kenmerkend, eigen geluid.

 

Zonder muziek geen leven; dat geldt voor Ivo. Hij won kindersterrenshows, volgde twee jaar lichte muziek zang op het Conservatorium te Utrecht en speelde in diverse bands, gelegenheidsbands en musicals. Denk daarbij aan Steel Mill, de professionele productie ‘Het Hoofd Van Medusa’, de Woodstreet Big Band, een gastoptreden bij het 60-koppige dameskoor Sing4Fun en backing vocals bij The Voice of Cabauw. Daarnaast schrijft Ivo liedjes, die hij thuis opneemt. Hij speelt dan alle partijen in, van piano tot slaggitaar en percussie.

 

Zo is zijn liefde voor piano lang geleden ontstaan. Ivo wilde liedjes maken en dus besloot hij een half jaar op keyboardles te gaan. Daarna heeft hij alles zelf uitgevogeld. Zanghelden als Sammy Davis Jr. en Roberta Flack zorgen voor inspiratie.
Anderhalf jaar geleden kwam Ivo’s grote droom uit en werd hij trotse eigenaar van de door hem zo geliefde Fender Rhodes Piano. Een instrument dat naadloos aansluit bij Ivo’s favoriete genres jazz, soul en funk. In Music Unlimited gaat hij de uitdaging aan om alle songs te voorzien van het kenmerkende, warme geluid van de Fender Rhodes Piano.