Marijke

Portret Marijke Verhoef

Wanneer iedereen op dezelfde golflengte zit en alles samen komt, krijgt een liedje vleugels. Dan staat Marijke met een glimlach van oor tot oor op het podium. Dat zijn voor haar de momenten waar het om draait in de muziek. Verbinding. Emotie. Alles vergeten. Opgaan in de muziek.

 

Marijke maakt al van jongs af aan muziek. Eerst bij de dorpsfanfare, waar ze tenorsaxofoon speelde. Op haar vijftiende kreeg ze haar eerste gitaar en leerde ze aan de hand van de liedjes van haar idolen de eerste akkoorden. Ze maakte al snel haar eigen liedjes –die haar slaapkamer niet verlieten- en bleef zich door gitaar- en zangles verder ontwikkelen. Ze speelde een blauwe maandag in een popworkshop coverbandje en trad op met haar zus.

 

Music Unlimited is voor Marijke een avontuur buiten haar comfortzone. Ze kwam in 2014 bij de groep en moest als country en folk-meisje met een voorkeur voor kleine liedjes wennen aan de disco en soul van de vocal group. Haar muzikale voorbeelden zijn Marcel Veenendaal van Di-rect, Robin Borneman, Bonnie Raitt, Marike Jager en Yori Swart. Muzikanten die hun ziel en zaligheid in ieder liedje stoppen en recht vanuit het hart zingen. Dat is waar muziek bij Marijke om draait.