Robin

Portret Robin Glissenaar

Strakke gitaarrifs, snerpende solo’s en tokkels om bij weg te dromen. Dat kan Robin als geen ander!

 

Muziek betekent alles voor hem. Het is zijn grootste hobby en uitlaatklep. Hij speelde vier jaar in de inmiddels gestopte coverband De Koffers, deed verschillende muzikale projecten en speelt nu naast Music Unlimited in het akoestische trio UnderKoffer.

 

Robin’s muzikale helden zijn Tommy Emmanuel, Joe Bonamassa en John Mayer. Stukt voor stuk gitaristen die echte muziek maken en die hun instrumenten laten zingen.

 

Bryan Adams mag in dit rijtje niet ontbreken. Deze rasmuzikant is dé reden dat Robin dertien jaar geleden voor de gitaar koos. Robin speelde vanaf zijn achtste piano, maar toen hij op een avond een concert van Bryan Adams op dvd zag, was hij verkocht. Hij kreeg een gitaar voor zijn verjaardag en speelde nog diezelfde dag de eerste akkoorden mee met Bryan Adams en diens gitarist Keith Scott. De dvd spoelde hij ontelbaar veel keer terug om te zien welke akkoorden Bryan Adams gebruikte. Robin ging vervolgens op gitaarles bij Ron Baggerman en is zich blijven ontwikkelen als gitarist.